Dolomieten dag 2

Zondag 27 augustus 2023, onze 2e dag in de Dolomieten. Waar we de laatste jaren elke keer geluk hadden met het weer, lijkt dat dit jaar anders te zijn. Er wordt zelfs code rood afgegeven en op maandag zou er zelfs 100 mm regen kunnen vallen. Dus bekijken we per dag wat we wel of niet kunnen doen. Op de aankomst dag gisteren was het weer prima en ondanks de vermoeidheid hebben we prima kunnen klimmen.

Aangezien het in de middag zou gaan regenen besloten Glenn, Dennis, Bas en Gerard om vandaag de Passo Sella te gaan rijden. We verblijven in het dorpje Canazei, een prima uitvalsbasis voor een weekje fietsen. Alles wat we nodig hebben is hier verkrijgbaar, elke ochtend even snel naar de bakker zodat we gezellig samen kunnen ontbijten met verse broodjes en natuurlijk een gebakken eitje en daarnaast starten er hier vandaan een aantal leuke klimmen.

Gisteren reden we de Pordoi, de eerste km’s van deze klim vanuit Canazei zijn hetzelfde als je de Passo Sella wilt rijden. Vanuit ons verblijf de grote weg op, 2 km rechtdoor en bij de rotonde linksaf.. en dan begint de klim. Net zoals de eerste dag leek het erg benauwd te zijn en gingen de shirtjes dus al snel open. Erwin & Patrick vertrokken iets later en gingen vandaag de Passo di Fedaia rijden. Deze klim is vanuit Canazei prima te doen en bovenop is een schitterend stuwmeer.

De Passo Sella is 11 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2%. Zoals gewoonlijk reed Bas op kop en konden Dennis & Gerard mooi in zijn wiel.. We reden een lekker tempo omhoog en met nog 4 km te gaan gaf Bas aan: “Ik heb genoeg haas gespeeld”, Gerard nam het vanaf dit moment over (nog nooit eerder vertoond trouwens!) en reed zelfs iets weg. Maar aangezien hij altijd de buitenbocht pakt wist Bas met een binnenbocht weer mooi aan te sluiten en zo reden ze samen omhoog. Bovenop was goed te merken hoe snel het koud kan worden in de bergen, ook de wind stak ineens op.

Nadat we wat foto’s hadden gemaakt gingen we een tentje binnen om wat te drinken. Via Live360 kunnen we elkaar volgen en zo konden we goed zien wanneer Glenn aan zou komen op de top. Aangezien we op tijd terug wilde zijn voor de Dutch Grandprix besloten we om niet al te lang boven te blijven. Glenn zat eigenlijk pas net en vond hier ook wat van, maar durfde dan ook weer niet alleen te blijven zitten. Ondanks dat deze tent zelfs personeel had lopen van ongeveer zijn lengte. Het werd een winderige en koude afdaling, maar gelukkig hebben we daar inmiddels wel ervaring mee.

Thuis bekeken we snel waar Erwin & Patrick waren.. Erwin was al boven op de Fedaia en zou daar wachten op Pat. Maar na een poosje kregen we toch te horen dat Erwin zou gaan afdalen en Pat op zou pikken zodat ze samen naar huis zouden komen. Zo was iedereen op tijd terug om gezamenlijk naar Max te kijken. Een heerlijke zondag werd afgesloten met een heerlijke pizza en wat spelletjes ’s avonds. Zoals gezegd zou maandag de slechtste dag van de week worden, dus we kijken alweer uit naar de dinsdag!!

Allez, allez, allez!!

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *