Rondje Amersfoort!

Woensdag 28 juni 2023, samen met Glenn, Bas, Gerard, Mark en Patrick een mooi rondje Amersfoort.

Woensdagochtend werd er in de app al druk gespeculeerd wat, en vooral met wie, gefietst zou worden. In de middag stond Gerard ineens spontaan bij Patrick voor de deur. De 2e zat druk in zijn nesteldrang en was bezig zijn Cribb op te ruimen, wat duidelijk nodig was.
Met een kopje koffie werden “de frustraties” even besproken over de fietsapp.
Nu klinkt dat natuurlijk wel dramatisch, maar dat is het niet helemaal.
Vaak wordt er door Gerard wat meer initiatief genomen om te gaan fietsen en vaak wordt er niet of weinig (of erg laat) gereageerd vanuit de groep. (inclusief mijzelf) Omdat het niveau en de doelstellingen wat verschillen in de groep, moet er van te voren vaak wel even afgestemd worden hoelang (en hoe hard) er gefietst kan of moet worden. Gelukkig is iedereen bereid om zich aan te passen aan de mindere goden. En is het plezier het belangrijkste. En als er plezier is, komen de resultaten ook en zullen we vanzelf wat sneller fietsen zonder daar meer moeite voor te doen. Dus laten we met zijn allen proberen om wat concreter te reageren in de app. Natuurlijk kan je niet alles meteen weten en wil je even afwachten. Maar omdat al te zeggen kunnen we daar rekening mee houden. (Bijvoorbeeld alvast 2 of 3 routes maken) En ook Nee is een antwoord en daar hoeft wat mij betreft geen reden bij gegeven te worden. (Geen zin is ook een reden)
Til er wat mij betreft niet te zwaar aan, het is maar tekst, haha. Maar iets wat meer duidelijkheid op een bepaalde fietsdag is wel fijn ☺

Over naar het fietsen van die avond. Patrick had samen met Gerard een route gemaakt via de Garmin. Hier kan je mooi het aantal kilometers aangeven en welke richting je op wilt. Daar kwam deze middag het rondje Amersfoort uit. Iets meer dan Patrick voor ogen had, maar achteraf was het wel prima.
We verzamelden om 18.30 uur bij Beijer en daar was het al meteen duidelijk wie de kopman van de avond was. Cali had een zeer opvallend roze pakje aan met de daarbij horende sokken! Van het merk Enel. (in de Waikse volksmond tot Anal gebombardeerd).
De route werd netjes gevolgd, waarbij we soms even een makkelijkere weg pakten.
Via Doorn, richting Amersfoort, waar onder andere de Laan1914 klim op het programma stond. Iedereen op eigen snelheid naar boven en Patrick had aangegeven boven even een banaantje te nuttigen. Deze was nodig, want we hadden soms de vaart er behoorlijk in. (Maatstaven Patrick) Na het vervolgen van onze route zagen we rechts ineens een flinke weg omhoog in Amersfoort. Gerard riep nog, WOW kijk daar dan. Waarop Patrick zei, gelukkig laten we die rechts liggen. En ja hoor, 100 meter verder gaf de route rechtsaf aan waar een soortgelijke weg lag… Met stukken van 7% moesten we even zigzaggen door de woonwijk om af te sluiten met een wegversperring waar we lopend met de fiets aan de hand even doorheen moesten. Als we eerder op de route 50 meter naar rechts waren gegaan, hadden we op dezelfde plek gereden, haha. Maar dan hadden we die klim gemist natuurlijk.
Wel grappig om even op plekjes te komen waar je nog nooit geweest was… In mijn ooghoek zag ik dat Bas en Gerard nog even aan het strijden waren wie er eerder boven was… (geen idee wat het geworden is, ze waren al uitzicht). Moest daar zelf weer mijn aerobe tank aanspreken, waar mijn eerder genuttigde banaan alweer verbrand was.
Daarna via Leusden, Woudenberg en Leersum weer richting het mooie Wijk.

Heerlijk ritje, met even wat kleine spettertjes, maar dat mocht geen naam hebben.
Weer op wat straatjes en plekjes geweest waar we nog niet gefietst hadden, dus dat maakt het wel weer leuk.
Dit zijn leuke avondjes en hoop dat er volgende week weer wat meer mensen van de partij zijn. En misschien van het weekend natuurlijk nog een ritje.

Allez, allez, allez!!!

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *