Eerste keer met een grote groep.

Dinsdag 16 juni 2015 was een mooie dag om te fietsen. Heerlijke rit van zo’n 70 km naar Amersfoort, De Bilt en via Bunnik weer terug naar Wijk. Onze wegkapitein Robin Lauwers had een prima rondje uitgekozen. Voor sommige wat te bochtig, maar niemand die echt klaagde.

Om 19.00 uur hadden we afgesproken bij rotonde Beijer. Op de app was het al de hele dag onrustig en iedereen had er zin in. Dat was aan de opkomst ook te merken. Met een minipeloton van 10 mensen werd er weg gereden. Paul de Wit moest nog even naar het kleine kamertje waarschijnlijk, want 5 minuten te laat kwam hij samen met onze “gtst kanjer” Roy aankakken. Roy van Dijk

Robin Lauwers was opgelucht dat Glenn zijn zoontje niet had meegenomen en daarom begon hij samen met Gerard op kop richting Leersum. Er werd relaxed gereden en lekker geouwehoerd. Peter Quint viel nog wel bijna over een dennenappeltje en Patrick en Glenn werden bijna geramd door een asociale BMW rijder (of waren wij de asociale??), maar verder genoten we allen van de rit. Het tempo was prima uit te houden tot aan Woudenberg. Sommige mensen vroegen zich toen af of er wel gedoucht hoefde te worden na deze rit. Na deze woorden ging Patrick onze gele trui drager Gerard maar even een bidonnetje brengen. Toen de hint niet meteen begrepen werd, gaf hij maar even het goede voorbeeld door wat harder op kop te gaan rijden. Nu was de toon gezet en werd er flink gas gegeven op sommige stukken. In Amersfoort hadden we een tweetal venijnige klimmetjes, waar sommige mensen er toch af moesten. Hier werden de klim geiten onderscheiden van de Kenny van Hummels. Toen Patrick op allebei de klimmetjes als laatste boven kwam en iedereen netjes op hem wachtte, kon er weer gekoerst worden. Er werd vervolgens vol gas gegeven naar Soesterberg en Huis ter Heide. Met 40 op de teller begonnen de benen toch echt pijn te doen. Patrick wilde de kop overgeven d.m.v. zijn elleboog gebaren, maar Peter en Roy dachten dat hij een epileptische aanval had. Bij De Bilt ging het tempo weer iets naar beneden. Via de uithof, langs het stadion naar het mooie pittoreske Vechten gereden. Even wisten we niet welke kant we op moesten en daar maakte Glenn mooi gebruik van om even een plasje te doen. Langs de A12 werd er toen maar gereden, via de Texaco naar Brothers/Bunnik, waar Roy de strijd even aan ging met een tractor. Om daarna in één rechte lijn weer naar Wijk te fietsen. Bij Werkhoven werd het signaal gegeven dat nu alles geoorloofd was. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Er werd nog flink gas gegeven en bij sommige renners was ook echt de koek op. Erik heeft nog niet zoveel kilometers gemaakt dit jaar maar reed een prima rit. En ik was blij dat hij mij vergezelde op de klim in Amersfoort. Bas en Gerard koerste voor de ploeg vanavond en hebben ook veel kopwerk gedaan. Ook plakker Paul de Wit was van waarde op kop en van Roy zijn we niet anders gewend de laatste ritten. De wegkapitein liet ook weer zien dat hij er mag wezen op de fiets. (vooral met dat petje onder zijn helm, maakte hij de blits) De kleine Peter doet niet onder voor de grote jongens. Vooral berg op was hij erg sterk. Onze Mark Veelers was wat stilletjes deze koers maar reed niet onverdienstelijk en ging ook rap naar boven vanavond. Glenn tot slot is een motor die blijft gaan. Zit hij in je wiel, krijg je hem er nooit meer uit. Al ga je 60 rijden. Dit liet hij samen met Bas nog even zien van Werkhoven naar Cothen. Mooiste opmerking van de avond: Wie is die kerel met dat Giant shirt aan?? Heeft die de hele rit meegereden?

Het was een heerlijke rit met strijd, plezier en humor. Hoop dat we dit nog vele malen kunnen doen en dat misschien de groep nog wat groter word binnenkort. We misten namelijk Dennis, Jarinka, Jorrit, Lorinjo en Remco nog natuurlijk. En misschien komen er wel wat nieuwe namen op de proppen….
Tot de volgende koers….ALLEZ,ALLEZ, ALLEZ….!!!!!

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *