Training Franse Alpen op de Posbank.

Zondag, 26 juli 2015, werd er met een select gezelschap naar Arnhem/Rheden gereden om daar eens flink de benen pijn te gaan doen op de Posbank. Gerard, Erik en Dennis waren hier al vaker geweest, maar voor Patrick en Robin was dit de eerste keer. We hebben de auto in een woonwijk net over het spoor weggezet en begonnen aan onze klimmeters. De heer Lauwers wilde eerst even warm rijden voordat we meteen de zware kant van de Posbank pakken. “De olie moet dun zijn” , riep hij, en iedereen gaf hem gelijk.

Dus eerst even linksaf op de rotonde en met een flinke bocht om het recreatiegebied heen konden de beentjes even opwarmen. Omdat het de dag daarvoor flink aan het stormen was in heel Nederland, lagen er overal takken en bladeren op de weg. Dit was in de afdaling best gevaarlijk. Je hebt bij de Posbank verschillende leuke, maar zware, klimmetjes. Deze hebben we om en om gepakt en na 34 km klimmen/afdalen hebben we een overheerlijk appelgebakje en een koude cola genomen.

20150726_111200
Nadat we weer een beetje bijgekomen waren, stapte we weer op de fiets om nog eens een flinke serie van klimmen en afdalen neer te zetten. Patrick had het zwaar de laatste klimmen en er werd steeds boven op hem gewacht om samen weer af te dalen. Eigenlijk was dat het beeld van de hele dag. Maar toch had hij erg lekker gefietst. Na een km of 70 vonden we het wel welletjes en gingen nog even volle bak naar beneden tot aan de auto. Toen we in Wijk waren nog even een heerlijke Radler gedronken bij Gerard thuis en nog even gekletst over de aankomende Alpenvakantie. 16 Augustus staat er weer een Posbank sessie op het programma.

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *