Rondje Vianen en terug (Dijkenrit)

Dinsdag 15-08-2017 werd er besloten een ritje te gaan maken in de avond. Wat gingen we rijden? Dat is toch elke keer weer een kleine discussie.
Gerard had ’s middags (tijdens de lunch) met Patrick besloten dat hij het rondje maar moest kiezen/samenstellen. Met een flauw grapje kwam hij hier mooi onderuit.
Het was namelijk onze wegkapitein die met dit voorstel kwam en iedereen was het ermee eens. Er werd bij de sluizen afgesproken. Toen de roomy’s Gerard en Dennis ook present waren, konden we vertrekken. Het eerste stuk naar Vianen zouden wij wind tegen hebben, waar we vervolgens gas konden geven naar huis op de terug weg.
Dit had de heer Lauwers goed geregeld, zoals een echte wegkapitein betaamd. Met een gangetje van 30 begonnen Casa-smurf en Polley-smurf, tegen de wind in, richting Vianen te fietsen. Er werd lekker wat gekletst hier en daar en het tempo was goed bij te benen. Halverwege namen de heren Bas en Dennis het stokje over van de 2 smurfen.
Patrick en Robin namen het er heerlijk van en werden in het kielzog meegenomen. Bij Vianen was er alleen de Jan Blankenburg die het bergklassement door de war kon schudden. Alleen hier waren de punten te verdienen vanavond. Er werd dan ook flink gestreden om die schaarse punten van vanavond. Met een gangetje van 35 werd er door geknald op die geleidelijk omhoog lopende brug. En iedereen kon aardig mee komen. Hierna waren we aan de andere kant van de Dijk en konden we via Everdingen beginnen aan de terug weg. Wind mee, dus er werden stukken gereden van tegen de 40 km/uur. Halverwege de terug weg was het voor Patrick net iets te gortig en er werd netjes ingehouden. Na een banaan gegeten te hebben, werd het tempo toch weer iets opgevoerd naar de pont. De vraag was gaan we voor het Beusichemse veer of voor het Wijkse veer. De keuze was door Patrick gauw gemaakt….BEUSICHEMSE!!! En er werd zowaar gehoor aangegeven. Achteraf zou het qua kilometers niet veel schelen voor ons, vertelde Robin. Alleen voor Bas zou het iets schelen. Deze was nu wat sneller thuis 😉 Na het afgaan van de pont kwam er een grote groep wielrenners aan. Hoorde al gauw van sommige mensen dat ze daar achteraan wilde. Deze groep vloog met een gangetje van 40 voorbij (waarschijnlijk DTC Wijk bij Duurstede), maar er werd toch ingehouden. We namen afscheid van Bas, die linksaf naar huis ging en wij denderde nog even naar de sluizen. Robin bleef heel lang in het wiel van Dennis, Mark en Gerard, maar moest op het einde toch lossen. Maar het gaf wel aan dat hij ondanks zijn operatie en weinige kilometers de laatste weken toch de nodige basis heeft. Hopelijk kan hij dat doorzetten in Frankrijk, wat natuurlijk wel andere koek is. Patrick vond het allemaal wel prima en sjokte er ook achteraan. Eenmaal boven waren er een paar kwajongens bezig bij de sluizen en kwam de Politie even kijken wat hier aan de hand was. De jongens waren gauw op de fiets gesprongen en vlogen er vandoor, met de Politie op hun hielen. Met wat bemoedigende woorden van ons konden ze de voorsprong toch vasthouden. Hierna werd er naar beneden gereden en namen we afscheid.
Een leuk vlak ritje (met een kleine Bibelebonse berg) en weer wat lekkere kilometers in de benen.

Tot de volgende keer…..ALLEZ, ALLEZ, ALLEZ!

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *