Week fietsen in de Alpen komt dichterbij!

Nog precies een week en we zullen aankomen in het Franse plaatsje Venosc, waar hotel Au Bon Accueil ons verblijf zal zijn. Bas, Gerard, Dennis, Glenn, Robin en Patrick zullen daar gaan proberen de 10.000 klimmeters bij elkaar te fietsen.

De training dit jaar is voor Dennis en Gerard zeer goed geweest. Dit zijn ook de twee mensen waar het meest van verwacht word deze fietsweek. Ook Robin heeft een zeer goed trainingsjaar gehad. Veel gefietst en ruim 10 kilo afgevallen, wat natuurlijk goed uitkomt als je met de fiets naar boven moet. Robin, Dennis en Glenn gaan voor het eerst mee naar Frankrijk overigens, waar Gerard, Bas en Patrick al geproefd hebben aan de bibelebonse bergen in la France. Bas en Patrick gaan zelfs al voor de 3e keer naar dit hotel. Er zullen veel mooie ritten gemaakt gaan worden, maar er zal niet alleen maar gefietst worden. Ook lekker eten, TRINKEN en zo hier en daar wat spelletjes zoals darten, kaarten en de vuelta kijken, kortom gezelligheid. “Niks moet, alles mag” is dan ook ons motto volgende week.

De Alpe d’Huez is natuurlijk één van de vele bergen die we gaan beklimmen. Dit zal de enige berg zijn die we op tijd gaan rijden. Om zo de vooruitgang (of achteruitgang) te testen die de training met zich mee heeft gebracht. We hebben hier allemaal een voorspelling gedaan. Wie zal welke tijd gaan rijden? We zijn ontzettend nieuwsgierig hoe snel iedereen boven komt. Mijn voorspelling zal ik hier onderbouwen. We beginnen met de man met de meeste ervaring, Bas. Helaas is zijn training niet ideaal geweest omdat hij net voor deze week 3 weken naar Bali is geweest en daar niks anders heeft gedaan dan NIET fietsen en lekker eten. Toch is hij voor mij de favoriet om als eerste boven te komen. Hij kent de Alpe op zijn duimpje en weet waar je moet versnellen en waar de steile stukken zitten. Vorig jaar had hij 1 uur en 5 minuten, maar zal dit jaar niet aan deze tijd komen. 1 Uur en 10 minuten zal de tijd van Bas worden. Dan hebben we Dennis. Velen denken dat Dennis eerder boven is dan Bas en schatten dat hij nu beter is dan Bas. Toch denk ik dat de ervaring hier mee gaat spelen. Ook is het verloop van de koers erg belangrijk. Wie blijft bij wie in zijn wiel of gaan ze samen werken….?!? Dit kan voor ieder een voordeel zijn. Zullen ze ieder voor zich rijden, schat ik Bas hoger in. Tijd van Dennis 1 uur en 12 minuten. Hierna hebben we Gerard, die toch bijna 1 van de grote 3 aan het worden is. Toch zit er nog een klein verschil met Dennis en Bas. Heel veel kilometers gereden in tegenstelling tot vorig jaar. Ook veel afgevallen en dat zijn ook lekkere voordelen. Daarom rijdt hij 25 minuten van zijn tijd van vorig jaar af, 1 uur en 18 minuten. Hierna valt er een klein gaatje en komt Robin binnen. Deze man heeft de meeste winst geboekt in fietsen van allemaal. Vorig jaar moesten we al 5 minuten wachten op de hug van Deen, maar dit jaar laat hij zien dat klimmen best te leren is. Veel kilo afgevallen zoals ik al zei en ook veel kilometers en zelfs benen training heeft hem zo ver gebracht. Een manco bij Robin zal altijd de instelling blijven. Kan hij door blijven fietsen als hij pijn lijdt? Je bent op jezelf aangewezen en zal veel in het rode/zwarte rijden. Als hij dit kan, zet ik hem op 1 uur en 29 minuten. Als Robin zijn eerste colaatje op heeft komt de volgende binnen. Dit is denk ik Glenn. Deze snelrijder heeft geen klimmersbenen. Toch heb ik vernomen dat het de laatste paar trainingen ontzettend goed gaat. Erik Denis heeft veel vertrouwen in Glenn gekregen na de laatste training en deze man heeft er kijk op. Schat hem op 1 uur en 40 minuten, als de kramp weg blijft. Als last but not least komt Patrick ook nog boven. Deze man heeft er wat met de pet naar gegooid als het op training aankomt. Veel te weinig kilometers in de benen terwijl hij een mooie tacx gekocht heeft die nog zo goed als nieuw in de schuur staat. Wel wat kilometers hard gelopen, maar veel te weinig om zijn tijd te gaan verbeteren. De tijd zal worden 1 uur en 50 minuten.

Voorspelling van: Bas Dennis Gerard Robin Glenn Patrick
Bas 1.08 1.08 1.11 1.27 1.47 1.45
Dennis 1.08 1.04 1.20 1.38 1.43 1.45
Gerard 1.12 1.07 1.19 1.30 1.41 1.40
Robin 1.05 1.10 1.20 1.45 1.45 1.45
Glenn 1.08 1.03 1.13 1.35 1.43 1.40
Erik 1.03 1.03 1.14 1.29 1.39 1.47
Patrick 1.10 1.12 1.18 1.29 1.40 1.50

Het beloofd een super leuke week te worden en ook het weer zal waarschijnlijk beter zijn dan vorig jaar. Wat het fietsen natuurlijk ook leuker maakt. Morgen zullen we allemaal nog even bij elkaar komen om wat dingen te bespreken en zaterdagnacht zullen we op ons gemak naar Frankrijk rijden. Ontzettend veel zin in en kan niet wachten tot we in de auto zitten. We houden jullie allen natuurlijk op de hoogte van onze belevenissen op deze site.We zien dat de voorspellingen erg dichtbij elkaar liggen. Wie er het dichtste bij zit, zullen we volgende week gaan zien. Dennis denkt meteen de tijd van Bas te gaan verbeteren de eerste keer Alpe ‘d Huez, ben benieuwd of hij dit ook waar kan maken. Niks is namelijk onmogelijk en hij heeft een sterke wil naar presteren.

Tot de volgende keer…….Allez, Allez, Allez!!!

Geplaatst in Alpen 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *