GoPro Test

Vandaag was de laatste keer fietsen alvorens we komende zaterdag vertrekken richting de Alpen. Dus ook de laatste kans om eens onze camera’s te testen, maar liefst 3 mensen hadden er één mee.

Tweemaal een GoPro; Cali op zijn eierdop, Bubbie op het stuur en Polley met zijn sjcam op zijn nieuwe helmpie. Helaas voor hem maakt dat ding maar 1 filmpje terwijl ie toch zeker wist dat ie meerdere keren gefilmd had? Nou, misschien meer geluk als ie op het stuur zit.

Het begin ging vandaag erg rustig, met een tempo van zo rond de 30 vertrokken we richting Doorn. We zouden vandaag ook lekker rustig fietsen, rondje Tankbaan en dan niet richting Bunnik omdat ze daar met de weg bezig zijn. Iedereen, behalve Dinhoes natuurlijk, was druk bezig met zijn camera.. Dinhoes had het alweer van tevoren bekeken, hij en Polley zouden in Doorn maar eens flink gas gaan geven. Zie hieronder het resultaat, zo kwam het dus ook dat er 4 maal en PR gereden werd op de Sint Helena sprint.

Na Doorn werd er al snel duidelijk dat de rit helemaal niet zo rustig zou gaan zoals verwacht. Het was dan ook een lekker avondje, temperatuur in orde, iedereen goed gemutst vanwege de aankomende week en Erik omdat ie natuurlijk al weekend heeft en zojuist alweer een PR te pakken had.

Onze stand-in wegkapitein Cali besloot al snel zijn eigen col te rijden ipv de tankbaan, het klimmetje richting Austerlitz. Linksaf bij de stoplichten en daar gingen we weer. Op kop werd er wat gesmoest en al snel was duidelijk dat we probeerden Cali eraf te rijden, maar helaas; er viel niet met hem te spotten vandaag. Onze zwaan kleef aan bleef in het wiel en reed ook daar een prima PR, goed werk.

Over wegkapitein gesproken, meneer Wotte had beter voor echte kapitein kunnen spelen vandaag want hij stond in de file bij de pont. Erg jammer want hierdoor miste hij de rit van vanavond. Na Austerlitz op naar Zeist. Daar konden we mooi aanhaken bij een stelletje dat samen aan het fietsen was waarbij het mannetje ook echt probeerde een mannetje te zijn, op kop en flink gas geven en steeds weer wachten op het vrouwtje, zo.. daar konden wij dus mooie even van profiteren, heerlijk.

Helaas gingen ze naar rechts en wij sloegen linksaf richting Driebergen station, dit is bekend terrein voor Erik, Pat en Gerard. Zij hebben deze weg dit jaar al meerdere malen naar het werk gereden. Vanaf daar verder naar Odijk, over de Singel en toen naar Werkhoven. Daar ging de snelheid weer iets omhoog omdat er meerdere renners in het vizier kwamen en we in een treintje gingen rijden. Op die manier waren we zo in Houten, er werd lekker over genomen. Na een tijdje kwam er weer een lekker klimmetje, de brug over het A’dam rijnkanaal.

Het tempo ging steeds iets sneller en je kon goed merken dat niemand wilde opgeven, ook Bubbie zat er goed bij en reed ook daar een prima tijd. Vervolgens op de dijk terug naar Wijk werd er al gesproken over de laatste van vanavond, de sluizen! Nog even rustig aan een kleine afdaling en daar gingen we weer, helaas voor Dinhoes een inschattingsfout, hij wilde gaan staan maar kon niet meer opschakelen waardoor hij vanaf 3/4 de aansluiting miste.. daardoor dacht Gerard wel makkelijk als eerste boven te komen, maar als een duiveltje uit een doosje kwam Glenn weer tevoorschijn. Zoals ik net al aangaf, niet te houden vandaag die vent.

Al met al, een leuk stukje gefietst , een mooie afsluiter met een prima gemiddelde. Tot in Frankrijk allemaal.

Geplaatst in Alpen 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *