Pinksterritje met de Waikse Molentjes!

Zondag 28 mei 2023 (eerste Pinksterdag), heerlijk weer en voor sommige het eerste buitenritje van dit jaar!

Afgelopen vrijdag werd er afgesproken bij het kijken van de laatste Bergrit in de Giro, dat we zondag een lekker ritje zouden gaan fietsen.
Patrick zou een route maken, omdat hij rustig wilde opbouwen en Erik, Bas en Dennis zouden mee gaan. In de app zei Mark ook dat hij mee wilde gaan en Dennis zou zijn overbuurman meenemen. Zo hadden we een leuk groepje om mee te fietsen. Andere moesten werken, hadden andere verplichtingen of fietste liever met de vrouw 😉

Patrick had een mooie bloesemrit gemaakt van 35 kilometer, prima te doen en we hadden afgesproken bij het gemeentehuis om 10.00 uur.
Natuurlijk was Mark daar als eerste, toen ook Patrick keurig op tijd aan kwam rijden. (beetje thuis wedstrijd natuurlijk)
Hierna was het Dennis, Erik en NIET de buurman, maar de buurvrouw Belinda die mee was met Dennis. Buurman Rick durfde het toch niet aan en liet zijn vrouw het vuile werk opknappen. Even op Bas wachten en we konden vertrekken…
De route, ja… Patrick heeft die gemaakt en dan zal je verwachten dat ie dat in zijn Garmin geupload had, maar bij Patrick iets verwachten is al fout, haha.
Geen echte route dus, maar wel ongeveer een idee…
Mark en Bas op kop en peddelen maar richting Werkhoven met hier en daar een sluiproute.

Het was een heerlijke morgen om te fietsen, lekker zonnetje, en met zo’n 26 a 27 km/uur was het heerlijk genieten. Na herhaaldelijk vragen waar we heen moesten, zei Patrick: “Kijk maar”, tegen Bas en Mark… Laat dat niet tegen dovenoren zijn gezegd. Zo af en toe schroefde ze het tempo een beetje op. Onbewust denk ik want al pratend hadden ze dat niet in de gaten. Over praten gesproken…, achter mij en Dennis zaten nog twee fietsers die meer moe werden van het kletsen dan van het fietsen. Want geregeld moesten we op Erik en Belinda wachten. Het valt ook niet mee om uit te leggen wat Patrick voor werk doet, bleek later.

Na 35 km was de koek een beetje op bij Patrick en het leek wel of hij precies genoeg gegeten had voor die route. Maar Bas en Mark (nou, eigenlijk Bas) hadden de route overgenomen, dan weet je wel dat het meer kilometers worden. Dus er moest nog even 10 km op karakter door gefietst worden. Na het fietsen nog even bij de Engel op het terras gezeten, waar Mark toch nog even terug kwam om een verdiend biertje te drinken.

Ondanks het niet zo hard ging en sommige shirtjes gewoon weer opgevouwen in de kast gelegd konden worden, vond iedereen het toch een erg gezellig, lekker en leuk rondje. Dit smaakt naar meer en woensdagavond staat er weer een ritje gepland met een leuk groepje. Dit keer wel met een route in de Garmin. Natuurlijk dan ook weer een kort verslag van onze belevenissen op de fiets!!


Allez, Allez, Allez!!

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *