Heerlijk fietsweer, rondje Tankbaan!

26 juli 2016, het was een schitterende avond om te fietsen. Niet te warm en met zelfs een klein verfrissend windje was het prima vertoeven op ’t stalen ros.
Glenn, Dennis, Mark, Erik, Robin, Peter, en Patrick was er ook weer een keer bij. Dennis was net terug uit Frankrijk ,waar hij flinke klimmeters gemaakt heeft, en gebruikte dit ritje om even uit te fietsen. Erik had wat last van zijn benen en ging dat even testen vanavond. Omdat Patrick erbij was zal er vast niet zo hard gereden worden en dat klopte ook wel. Robin en Patrick begonnen op kop richting Cothen. Met opstappen reed Patrick al bijna een andere fietser van de weg, maar het ging gelukkig net goed. Met een gangetje van 26 werd er rustig aan begonnen. Dat kon je wel aan Robin overlaten. Deze was ,net als Patrick overigens, een weekend in Duitsland geweest waar de pullen hen om de oren vlogen. Een paar dagen hebben ze moeten bijkomen en vanavond hoopte ze de laatste alcohol uit hun lichaam te verdrijven. De kop werd godszijdank in Cothen al overgenomen door Erik en Dennis, nadat de bekende elleboogbewegingen gemaakt werden.
Met een tempootje van 30 in het uur trapten we naar Doorn. Een stukje tussendoor wat ik nog nooit gereden had en toen kwamen we bij de Helenaheuvel uit. Toch met een flink tempo tegenop gereden. Even voor de duidelijkheid, dit is in de ogen van verslaggever Patrick. De rest zat heerlijk op het gemak met elkaar te praten en ik moest flink op de tanden bijten om bij te blijven.
Natuurlijk heb ik daar tijdens de rit niks van laten merken.

Met een constante snelheid vlogen we richting Leusden, waar we linksaf gingen. De Tankbaan op! Verscheidenen mensen hadden de tankbaan aangestippeld om een PR te rijden volgens mij, want er vlogen wat mensen naar boven alsof er een pot goud aan de andere kant van de heuvel stond. Robin en Peter deden lekker rustig aan en kletsten wat over onderwerpen waar ik geen kaas van gegeten heb. Deze twee moest ik op het einde ook laten gaan en reed lekker in mijn eigen tempo naar boven. Iedereen stond iets verderop te wachten op mij en we konden weer verder.Robin was al iets doorgereden en Patrick haakte aan en deden samen weer wat kopwerk. Hierna kwam Mark Quintana van Winsen even op kop rijden. In zijn eentje…, als een ware brommer voor het peloton. Even ging hij op de MTC tour, maar we lieten hem zijn gang maar gaan. Even verderop reden Patrick en Robin weer voorop, toen het voor Patrick allemaal even te zwaar werd. Hij zakte even een stukje terug en de focus was even op het asfalt. Dennis ging even naast Robin rijden maar stoomde eigenlijk meteen weer een paar meters naar voren. Hierdoor was de bekende DTC weer eens een feit ☺ Hierna was er even een flinke discussie waar we nou heen gingen. Er schijnt ergens een nieuwe brug te zijn, maar Robin was resoluut en ging links-af tussendoor richting Bunnik. Onderweg hadden we nog 8e renner in het peloton. Deze man kwam uit Leusden en wilde met ons meerijden naar Wijk om daarna weer in een rechte lijn terug naar Leusden te rijden. Bij Bunnik was het een voor ons nog een lang recht stuk waar we weer even een flink tempo konden fietsen. Helaas waren voor Patrick de treinen verlaat, waardoor de spoorbomen open bleven en hij niet in de remmen kon knijpen. Bij Odijk wilde Erik mij even flink naar voor rijden vanuit arriere du peloton en in zijn wiel vlogen we naar voren. Hierna werd er door Patrick een flinke sprint ingezet en hij won! Het bleek dat er verder niemand mee sprinte… Hierna was onze verstekeling het zat en vloog er vandoor. Ook omdat hij voor het donker thuis moest zijn. Er werd geopperd om bij werkhoven naar rechts te gaan richting ’t goy, maar Patrick, Robin en Peter vonden het wel prima zo en reden rechtdoor. Peter en Robin zouden Patrick thuis brengen en reden heerlijk voor hem. Volle benen en last van zijn onderrug waren de redenen dat het wel genoeg was voor vanavond. Na 2 km kwamen de andere mannen ook weer aanzetten, ze waren omgedraaid. Samen uit, samen thuis. Erg netjes van ze, al was het prima geweest als ze doorgereden waren. Eenmaal in wijk besloot de groep nog even wat extra kilometers te rijden en Patrick en Robin gingen rustig uitfietsend terug naar de steenstraat. Was weer een leuk rondje en hoop volgende keer weer mee te gaan….

Allez, Allez, Allez!!!

Geplaatst in Fietsverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *