1e Deelnemersbijeenkomst

Afgelopen weekend was er de eerste deelnemers bijeenkomst van de Alpe D’HuZes in het NBC in Nieuwegein. Erik en ik zijn hier samen naar toe geweest, we hadden ons van tevoren ingeschreven voor 3 workshops. De eerste was storytelling, er stonden 2 mensen voor in het lokaal die al jaren lang zich inzetten tijdens de Alpe D’Huzes. Zij deden beiden hun verhaal en gaven aan waarom zij zich zo inzetten voor dit evenement. Even later kwam er ook een fotograaf binnen, het was de vrouw van de man die zijn verhaal deed. Ook zij begon haar verhaal te vertellen en ook hoe ze in een klein dorp een ander team geholpen had om geld bij elkaar te halen. Moraal van het verhaal, wees gewoon jezelf en vertel jou verhaal, waarom doe jij mee.. #storytelling.

De volgende workshop werd gegeven door iemand van biketotaal, hoe train je de winter door? Natuurlijk ging het hierover maar het ging ook over de dag zelf en hoe hij al die keren beleefd had, inmiddels fietst hij al een aantal jaar niet meer mee maar zet hij zich in voor de andere fietsers en helpt hij ze op weg of weer op weg na een defect. Ook vervangen ze die week heel veel cassettes zodat mensen makkelijk omhoog komen. Er was nog een sheet met het profiel van de berg en eentje waarop zijn tijden stonden , alle keren dat hij mee deed reed hij de Alpe 6 maal, wat een prestatie!

Als laatste, was tevens ook de grootste zaal, sponsorwerving.. want het fietsen is natuurlijk fantastisch en een prestatie op zich het gaat er natuurlijk uiteindelijk om hoeveel geld alle teams bij elkaar weten te brengen. Want hoe meer geld wij allemaal bij elkaar weten te brengen hoe meer geld er naar het KWF gaat en hoe meer onderzoek er naar Kanker gedaan kan worden. Er werd in korte tijd van alles besproken en er werden ook diverse vragen gesteld. Er kwamen wat voorbeelden naar voren en ook de actie pagina op Facebook werd genoemd, daar kunnen teams hun acties delen en extra aandacht voor vragen: zoals laatst de oliebollen actie van de Waikse Dushi’s het andere team uit Wijk bij Duurstede dat zich inzet in deze strijd. Na het horen van sommige tips en ideeën kwamen we samen wel tot de conclusie dat we het tot nu toe helemaal niet slecht doen. Zeker niet aangezien dit voor ons ook pas de 1e keer is dat we hieraan mee gaan doen.

Na deze workshops was het tijd voor een bakje koffie en de plenaire sessie in de grote zaal beneden, een motivator kwam het podium op en begon zijn verhaal te doen over de keer dat hij met zijn basketbal vrienden mee gedaan had aan de Alpe D’Huzes en hoe je jezelf daar op een gegeven moment tegenkomt, bij hem was dit bij de 3e keer omhoog.. om de 100 meter moest hij even stoppen en rusten want het ging gewoon even niet meer. Daarna kwam de chef de mission aan het woord en zij gaf aan dat haar gevoel voor onmacht haar ertoe had gezet om ooit mee te gaan doen, ook zij is haarzelf tegen gekomen en dit was al in de eerste bocht, ze dacht: “waarom ben ik hier in aan begonnen?”.  Uiteindelijk heeft ze de berg toch nog 2 keer beklommen. Verder kwam er nog een arts aan het woord die mbv geld vanuit de Alpe D’HuZes onderzoek heeft gedaan naar een nieuwe machine voor bestraling, eentje die mbv live MRI beelden veel beter en gerichter kan bestralen zodat goed weefsel niet beschadigd wordt.

Al met al een hele informatieve ochtend met aan het einde het samenvattingsfilmpje van de 2017 editie, aangrijpend en emotioneel om te zien.. net zoals de mensen die aan het woord kwamen in de zaal toen er een interactief spelletje werd gespeeld en de handen omhoog gingen toen de vraag gesteld werd wie er momenteel een chemo of bestraling ondergaat? Er was een man die weet dat hij misschien nog maar 2 jaar te leven heeft die daar de microfoon kreeg en voor al die mensen zijn verhaal deed over de chemo, hij voelde zich nog goed en sterk en wilde elke dag leven zoals elke normale dag! Hierna was het afgelopen en was er nog mogelijkheid tot het bezoeken van wat standjes, maar wij kozen ervoor om terug naar Wijk te gaan. We hadden beide ook nog andere dingen te doen deze zondag.

Geplaatst in Alpe D'Huzes en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *